Küpsised, mille valmistamisel ei ole kasutatud mune. Sobilik neile, kes pelgavad küpsetistes munamaitset. Need küpsised otse ahjust võttes sulavad suus ja seda sõna otses mõttes. Jahtunult on ikka võimalik neid nö hammustada. Küpsiste nime päritolu kohta ei oska ma kahjuks midagi öelda, retsept on pärit siit. Oletan, et need küpsised on oma nime saanud Kirde-Prantsusmaa piirkonna Strasbourgi järgi.
Retsept:
Vahele:
sulatatud tumedat šokolaadi
Vahusta või ja suhkur, lisa jahu ja kartulitärklis. Tõsta teelusikaga väikesed pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes iga küpsise vahele u 2cm vahed. Küpseta 175-kraadises ahjus helepruuniks. Kui küpsised on jahtunud, siis pane kaks küpsist kokku, vahele vesivannil sulatatud šokolaadi.
Strasbourg - pilt internetist
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar