Roheline pipar kuulub meie mõistes tavalise pipra perekonda. Vahe musta pipraga on selles, et vilju korjatakse siis, kui terad on veel rohelised. Maitse on tunduvalt pehmem, kui mustal pipral ehk valminud pipral. Rohelise pipra kaaslaseks sobib väga hästi konjak, piprateri võibki enne tarvitamist lasta konjakis tõmmata.
Rohelise pipra kaste on pikantsema maitsega, kui tavaline koorekaste. Pikantsust lisab kooslus roheline pipar-konjak-sinep ning kaste sobib lihatoidu kõrvale, mida võib ka pidulikumal toidukorral pakkuda. (Küll tuleks rõhku panna serveerimisele. Antud hetkel on pilt tehtud kahjuks kiiruga ja serveeringust ei saa juttugi teha.)
Rohelise pipra kaste on pikantsema maitsega, kui tavaline koorekaste. Pikantsust lisab kooslus roheline pipar-konjak-sinep ning kaste sobib lihatoidu kõrvale, mida võib ka pidulikumal toidukorral pakkuda. (Küll tuleks rõhku panna serveerimisele. Antud hetkel on pilt tehtud kahjuks kiiruga ja serveeringust ei saa juttugi teha.)
Retsept:
4dl rõõska koort
30g võid
3spl jahu
2cl konjakit
1 sl Dijoni sinepit
½ spl rohelist pipart
Sulata pannil või ja lisa juurde jahu, kuumuta mõni minut, lisa sinep ja koor. Kuumuta teises kastrulis rohelist pipart, vala juurde konjak, kuumuta kiirelt läbi. Kalla kastrulisse pipra juurde koorekaste ning kuumuta keemiseni.
Super tulemus! Lisasin veidi soola.
VastaKustuta