Ulukiliha pehmeks saamisega tuleb rohkem vaeva näha, kui mõne muu lihaga. Ideaalne on küpsetada ulukiliha puuküttega ahjus, aga linnas meil see võimalus puudub. Proovisin Jamie Oliveri ainetel rabarberimarinaadis ühte suurt uluki lihakäntskat küpsetada ning seda linnas, elektriahjus ja tulemuseks oli tõeliselt pehme ja hõrk liha.
Rabarberimarinaad tundus põnev ja tundub, et on käesoleva aasta hitt. Kaubanduses on ka näha mitmed grill-lihad, mis on rabarberimarinaadis ning isegi on võimalik soetada pudel viina, mis on rikastatud rabarberiga.
Rabarberimarinaad tundus põnev ja tundub, et on käesoleva aasta hitt. Kaubanduses on ka näha mitmed grill-lihad, mis on rabarberimarinaadis ning isegi on võimalik soetada pudel viina, mis on rikastatud rabarberiga.
Antud retseptis saab sellest rabarberimarinaadist hiljem liha kõrvale kaste, mis ei näe sugugi kaubanduslik välja, aga maitseb üle ootuste hästi, kusjuures ei saagi üldse aru, et tegemist on rapakatega.
Retsept:
marinaad:
400 g rabarberit
4 sl vedelat mett
4 sl sojakastet
4 küüslauguküünt
2 värskset punast tšillit (seemnetest puhastatult)
1tl viie vürtsisegu (panin erinevaid vürtse, mida kodus leidsin)
1 pöidlasuurune jupp ingverit
200 ml vett
1kg ulukiliha
Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane lihatükk ahjuvormi. Pista marinaadiained köögikombaini ja purusta, kuni saad ühtlase massi. Kalla marinaad lihale ja lisa vesi. Kata vorm fooliumiga ja küpseta eelsoojendatud ahjus 1,5 h. Võta lihatükid vormist välja ja aseta kõrvale. Vormi jäänud kastet hauta kastrulis madalal kuumusel kuni ta pakseneb ning sellest saad liha kõrvale kastme.. Lihatükk pruunista kuumal pannil kuni on saavutanud kauni pruuni jume.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar