kolmapäev, 29. juuni 2011

Eriti kreemine rabarberikook




Selle koogi retsept on kulutulena levinud köögist kööki, toidublogist blogisse. Aga ausalt öeldes on seda väärt ka. Tegin seda eriti kreemist rabarberikooki jaaniõhtuks ning eranditult kõigile maitses. Peale jaanipäeva ei soovitata rabarbereid enam süüa, seega arvan, et võib proovida ka muude hapukate marjadega, mustasõstraga näiteks. Retsept on pärit blogist "What a wonderul word". Antud kogusest saab 24 cm läbimõõduga koogi, kook ise koosneb kolmest kihist: põhi, kreem, besee.

Retsept

200g jahu
50g suhkrut
soola
100g külma võid
1 munakollane
1 spl maitsestamata jogurtit (panin hapukoort)

Kreem:
u 700g tükeldatud rabarberit
100g suhkrut
200ml vahukoort
1 muna
(1/2 vanillikauna)

Besee:
150g suhkrut
3 munavalget
1 tl sidrunimahla

Sega jahu, sool ja suhkur. Lisa võikuubikud, haki noaga, kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja jogurt, sõtku ühtlaseks taignaks. Tee taignast pall, pane see toidukile sisse ja 30 minutiks külma.
Sega rabarber 40g suhkruga ja jäta seisma, et mahlad jooksma hakkaksid. Umbes 10 minuti pärast kurna üleliigne mahl sõelal välja.
Rulli tainas jahusel laual või toidukile vahel õhukeseks. Kata 24 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga ja suru rullitud tainas vormi põhja ning külgedele. Laota nõrgunud rabarberitükid vormi ja küpseta 180 kraadi juures ca 15 minutit.
Sega vahukoor muna, vanilli ülejäänud suhkruga. Vala segu rabarberitele ja küpseta veel 20 minutit. Kui kook on peaaegu valmis ehk kreem enam vedel pole, kata kook vahustatud munavalgega, mille sisse on segatud sidrunimahl ja suhkur. Küpseta, kuni munavalgekiht on muutunud kuldseks, umbes 5 minutit. Enne vormist välja võtmist lase jahtuda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar