19. sajandi I poolest, aastast 1837. aastal hakati Portugalis valmistama koogikesi Pastéis de Belem. Salapärane retsept pärineb Jeronimose kloostri munkadelt, kes pärast rahahädas olemist neid müüma hakkasid. Pastéis de Belem on originaalversiooni nimetus. Pastéis de Nata on nende ülipopulaarsete koogikeste järele tehtud versioon ehk siis lihtsalt Portugali kreemikoogikesed.
Retsept:
0,3 kg pärmi-lehttainast
Kreem:
2 dl piima
2 munakollast
1 muna
1 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 sl jahu
soola
Kreemi valmistamiseks kuumuta piim keemiseni. Munad klopi suhkruga, lõpus lisa jahu ja sool. Segule tõsta veidi keevat piima, siis vala munad piimasse ja kuumuta veevannis kuni kreem pakseneb.
Tainas rulli õhukeseks. Vooderda võitatud muffinivormid või mõned muud väikesed vormid sobiva suurusega tainaruuduga. Igasse vormi tõsta kreemi ja küpseta 220 kraadises ahjus u 15 minutit, kuni tainas on kerkinud ja kuldne. Serveerides võid peale raputada tuhksuhkrut ja kaneeli.
Retsept:
0,3 kg pärmi-lehttainast
Kreem:
2 dl piima
2 munakollast
1 muna
1 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 sl jahu
soola
Kreemi valmistamiseks kuumuta piim keemiseni. Munad klopi suhkruga, lõpus lisa jahu ja sool. Segule tõsta veidi keevat piima, siis vala munad piimasse ja kuumuta veevannis kuni kreem pakseneb.
Tainas rulli õhukeseks. Vooderda võitatud muffinivormid või mõned muud väikesed vormid sobiva suurusega tainaruuduga. Igasse vormi tõsta kreemi ja küpseta 220 kraadises ahjus u 15 minutit, kuni tainas on kerkinud ja kuldne. Serveerides võid peale raputada tuhksuhkrut ja kaneeli.
suur aitäh teile , et teil nii hea retsept portugali söögi kohta on , mul oli koolis väga vaja seda :D veeel kord suur suur AITÄH :D
VastaKustuta