reede, 29. oktoober 2010

Grillitud tuunikalasaiad


Lihtsalt valmivad grillitud tuunikalasaiad on tervitatavaks ideeks vahepalaks või hommikupudru kõrvaliseks. Oma maitsenüansid annavad inglaste cheddar, mis sobib väga hästi võileivale, kui ka tuunikala. Tuunikala ise on ju väga väärtuslik toiduaine, andes meile rohkelt valke, mineraalaineid ja kalarasvu, mis omakorda sisaldavad oomega-3 rasvhappeid ning A-, D- ja E-vitamiine. Et mitte seda head kompotti ära rikkuda tavalise saiaviiluga, siis on nami-namist pärit retseptis ettenähtud täistera variant;)

Retsept:
1 karp tuunikalakonservi vees
4 sl majoneesi
talisibulat
soola
pipart
2 viilu täistera röstsaia
50 g jämedalt riivitud Cheddari juustu
paprikapulbrit

Grilli grillpannil saiaviilud triibuliseks või rösti rösteris. Suru tuunikalatükid kahvliga katki, sega majoneesiga ning soovi korral hakitud talisibulaga. Maitsesta soola ja pipraga. Määri tuunikalasegu saiale, puista peale juust ning pista saiad hetkeks veel ahju kuni juust sulama hakkab. Lõika saiaviilud kaheks kolmnurgaks, puista peale paprikapulbrit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar