Oma aia õunu jätkub veel mõneks ajaks ja seega õunakoogi hooaeg veel kestab. Retsepte, mida katsetada on kümneid. Neid saab ka aegajalt katsetatud, kuid enamjaolt saab ikka jäädud nö vana hea klassika – Kanada õunakoogi retsepti juurde. Tavaliselt saab põhi tehtud väikeste variatsioonidega Kanada õunakoogi retsepti järgi ja kattena kasutatud erinevaid võimalusi. Üheks meeldivaks võimaluseks on riivida katte hulka martsipani.
Retsept:
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,75 dl suhkrut
1 muna
1 dl piima
0,5 dl õli või sulatatud võid
Kate:
4 õuna
2 tl jahvatatud kaneeli
4 sl suhkrut
4 sl sulatatud võid
50 g riivitud martsipani
Sega kuivained omavahel. Klopi muna, piim ja sulavõi omavahel ühtlaseks ning lisa kuivainesegule. Sega ühtlaseks tainaks ja vala saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lao peale viilutatud õunad, riivitud martsipan, suhkur, kaneel ja sulatatud või. Küpseta 180 kraadises ahjus kuni kook on pealt saanud kuldse jume (u 15-20 min). Soovi korral peale puistata pärlsuhkrut.
Retsept:
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,75 dl suhkrut
1 muna
1 dl piima
0,5 dl õli või sulatatud võid
Kate:
4 õuna
2 tl jahvatatud kaneeli
4 sl suhkrut
4 sl sulatatud võid
50 g riivitud martsipani
Sega kuivained omavahel. Klopi muna, piim ja sulavõi omavahel ühtlaseks ning lisa kuivainesegule. Sega ühtlaseks tainaks ja vala saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lao peale viilutatud õunad, riivitud martsipan, suhkur, kaneel ja sulatatud või. Küpseta 180 kraadises ahjus kuni kook on pealt saanud kuldse jume (u 15-20 min). Soovi korral peale puistata pärlsuhkrut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar