pühapäev, 9. mai 2010

Vaesed rüütlid rikkaliku rabarberiga


Rabarber on leidnud tee ka minu kööki ja tänaseks päevaks ka aeda. Loodan siiralt, et ta ilusti kasvama hakkab, sai ju talle istutades ilusad sõnad kaasa antud;) Seda mahlast kevadekuulutajat on Euroopas teatud 18. sajandist saadik ja levinud on ta aiast aeda jagamise teel. Nii sain ka mina omale ilusa tumepunaste vartega rabarberi.

See kooslus: praetud munasai siirupilise rabarberiga on oi oi kui maitsev.



Retsept:


2 muna
Suhkrut
Piima
6 viilu saia
õli

Rabarber
Suhkur

Klopi muna suhkruga lahti, lisa törts piima. Kasta saiaviilud muna-piima segusse ja prae kuumal õliga kaetud pannil kuldseks.

Viiluta rabarber, sega suhkruga ja jäta kuni pooleks tunniks seisma. Suhkruga seistes imendub rabarberist välja mahl, moodustades imemaitsva siirupilise vedeliku.

Rabarber (Rheum rhaponticum) on üks esimesi köögivilju, mis kevadel meie maitsemeeli turgutab. See hapukas köögivili on mõnusalt mahlakas ja kasulik nii vitamiinide kui ka mineraalainete poolest: vartes on rikkalikult kaaliumi, mõõdukalt kaltsiumi, fosforit, rauda, B-rühma vitamiine, c-vitamiini, karotiini, seedimist soodustavaid kiudaineid ning hapetest oblikahapet. Kuna oblikahape alandab organismis kaltsiumitaset, siis oleks hea tarvitada täiendavalt piimatooteid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar