Neile, kes elavad Ida-, Lõuna- ja kesk-Eestis on karulauk tõenäoliselt tundamatu, sest kasvab see palju kiidetud kevadekuulutaja peamiselt Põhja- ja Lääne-Eestis. Karulauk on küüslauguse maitsega ja sobib ideaalselt toorsalatitesse ja lihatoitudesse.
Salat karulauguga:
8 kirsstomatit
8 redist
1/2 kurki
kimp karulauku (u 50 g)
soola
kaste:
1 tl mett
1 tl valget veiniäädikat
3 tl oliivõli
Poolita või lõika 4-ks kirsstomatid ja redised, viiluta kurk ja karulaugulehed. Puista väheke soola. Kastmeks sega mesi, äädikas ja õli. Vala salatile ja sega.
Kalkuni hakklihast pikkpoiss:
450 g kalkuni hakkliha
1 muna
soola
pipart
vürtsköömenit
2 sl riivsaia
50 g karulauku
Sega omavahel koostisained, vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pikkpoiss ja küpseta 200 kraadises ahjus küpseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar