reede, 28. mai 2010

Rabarbrisiirup


Suvi ei ole veel jõudnud alatagi, kui juba on aeg hoidiste tegemisele mõelda. Hetkel on rabarberi hooaeg ja just neid tasubki igal moel säilitada, et oleks talvel võtta. Olengi juba rabarbereid sügavkülma pannud ja siirupit teinud. Mida punasema varrega rabarbereid kasutada, seda punasema mahla või siirupi saad. Mul oli enamjaolt punase varrega rabarbereid, kuid kasutasin ka rohelisi osi. Tulemuseks oranžikas roosa siirup.
Retsept pärineb kokandusportaalist nami-nami. Antud koguse jaoks vajad u 8 keskmist rabarberivart. Väljaandvus 1,2 liitrit.


Retsept
1kg viilutatud rabarbereid
5 dl külma vett
300 g suhkrut


Vala külm vesi rabarberiviiludele, hoia üleöö. Keeda paar minutit ja kurna läbi riide ja sõela. Saadud mahlale lisa suhkur ja kuumuta keema. Vala kuumalt pudelitesse või purkidesse ja sulge õhukindlalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar