kolmapäev, 12. mai 2010

Rukkijahuvaht


Mannavaht ei vaja ilmselt kellelegi tutvustamist, kuid rukkijahuvaht on teenimatult paljudes peredes unustuste hõlma vajunud. Rukkijahuvaht on kohe kindlasti sama hea, kui mitte paremgi mannavahust, seda juba rukkijahu paremate omaduste poolest. Kas teadsid, et rukkijahus on nisujahust rohkem mineraalaineid (naatriumi kaaliumi, magneesiumi, rauda) ning B1 ja B2 vitamiini?

Retsept:
3 dl naturaalset/kodust jõhvikamahla (sobivad ka teised mahlad)
7dl vett
150 g suhkrut
150 g rukkijahu

Sega vesi, jõhvikamahl ja suhkur ning lase keema, puista rukkijahu pidevalt vispeldades. Keeda mõni minut, andes aega jahul paisuda. Jahuta käesoojani ning vahusta, kuni oled saanud heleda ja õhulise vahu. Serveeri piimaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar