laupäev, 10. detsember 2011

Tšillimoos




Seda tšillimoosi tegin oktoobri lõpus, kui vajasid realiseerimist selle hooaja viimased tšillid ja punased paprikad. Tšillimoosi kasutusvõimalusi on palju. Võid lisada lihakastme hulka, dipikastme sisse, erinevatesse marinaadidesse, juustuvaliku juurde pakkuda. Väga hästi sobib kooslus ciabatta-juust-tšillimoos või lihtsalt kinkida armas purgike moosi kellelegi jõuludeks. Kokasaates „Lusikas“ lisati tšillimoosi püreeritud kõrvitsasalati hulka.




Retsept:
100 gr tšillipipart
250 gr moosisuhkrut
400 gr punast paprikat
0,5 dl balsamicot
1 tl soola

Eemalda paprikalt ja tsillilt seemned ja haki peeneks. Puhastamise ja hakkimise ajaks on soovitatav kasutada kummikindaid. Sega hakitud pipra-ja paprikakaunad suhkru, balsamico ja soolaga ning kuumuta kaane all vaiksel tulel umbes tund aega. Püreeri kogu mass ühtlaseks ning kuumuta veel umbes pool tundi ilma kaaneta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar