laupäev, 10. detsember 2011

Õhulised kaerahelbeküpsised

Õhulised ja ääretult maitsvad kaerahelbeküpsised, mille retsept on võetud aasta tagasi ilmunud Nami-Nami kokaraamatust. Katsin küpsiste ääred tumeda šokolaadiga, kuigi see tegevus ei ole ilmtingimata vajalik, sest küpsised on ka ilma lisanditeta väga head.


Retsept:


125 g toasooja võid

125 g suhkrut

rosinaid soovi korral

100 g jahu

1 tl küpsetuspulbrit

soola

100 g kaerahelbeid(1/2 täisterahelbeid ja 1/2 kiirhelbeid)

0,5 dl 10% rõõska koort


Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ning vaheldumisi rõõsa koorega võivahu hulka. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile tainapallid, jättes piisavalt suured vahed küpsiste vahele, sest tainas valgub küpsedes laiali. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit, kuni küpsised on servadest kuldpruunid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar