laupäev, 30. juuli 2011

Metssea liha lihtsaim valmistusviis ehk metssea šnitslid




Šnitsleid on väga lihtne teha - ettevalmistuseks ja praadimiseks ei kulu üldse palju aega ja lisaks sellele on nad ka erakordselt maitsvad. Ma olen liha armastav inimene ja teen sageli šnitsleid, kuigi ei pea neid sugugi ainult lihast tegema, vaid ka seentest ja köögiviljadest valmivad väga maitsvad šnitslid. Siinkohal tahan jagada metsseast valmistatud šnitsleid, mis on minu arvates ulukiliha kõige lihtsam ja üks maitsvamaid valmistusviise. Üks kaks kolm ja ongi hea õhtusöök valmis ning mida on vägagi paslik külalistele pakkuda.



Retsept, kui selline puudub, on ainult tegevuskäik ja loominguline suhtumine;)


Vajad:

1.5 cm paksuseid lihaviile

soola

pipart

jahu

muna

riivsaia (parmesani)


toidukilet

lihavasarat



Vasarda toidukile vahele asetatud 1,5 cm paksused lihaviilud, maitsesta mõlemalt poolt soolaga, ühele küljele pane pipart. Paneeringuks pane lähedusse kolm taldrikut, esimesse jahu, teise lahtiklopitud munad, kolmandasse riivsai või hoopis riivsaia ja riivitud parmesani segu. Kasta šnitslid järgemööda jahu-muna-riivsaia segusse ja prae šnitsleid kuumal õlitatud pannil mõlemalt poolt 4-5 minutit.


Šnitslid on valmis serveerimiseks, kuid olen ka pannud kõik valmis šnitslid potti ning peale valanud pannilt alles jäänud rasvainet vähese veega ning läbi kuumutatud, siis jäävad šnitslid leeme sisse või hoopiski teha marinaad peale. Teate ju küll, kui vanasti süldilaua pidudel pakuti marinaadiliha, just need metssea šnitslid jahu-muna-riivsaia paneeringus on väga sobilikud marineerimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar