Igal aastal ei ole murakaid olnud, tänavu aga küll. Käisin, korjasin ja ahmisin endasse sookaili lõhna. Murakad tegin moosiks ja talvel saab likööri ka mekkida;) Murakal käies tekkis küsimus milliseid murakaid korjata, kas neid mis on juba hästi oranžid ja valminud või punakamaid ja kõvemaid. Korjasin siis algselt pehmed ainult suhu ja kui ämber oli kõvemaid marju pooleldi täis, siis panin sinna ka neid pehmeid. Kartsin, et lähevad enne koju jõudmist liiga lödiks, aga ei läinudki. Kodus asetasin paberile järelvalmima. Uskumatu, aga tõsi! 24 tunni pärast olid 2/3 marjadest valminud ning siis oli neid ka hea puhastada. Veel 12 tundi ja võiski juba moosi keeta.
Metsmaasika hooaeg hakkab nüüdseks küll läbi saama, aga neid siiski leidub veel, vähemalt hommikuse _"metsmaasika-piima supi" jaoks ja nende võrratu lõhna jaoks. Ainuüksi nende lõhna pärast tasub neid otsimas käia.
Mmmm suvel saab värsket mett koos kärjega limpsida, lutsutada ja närida nii, et ainult mõminat kostub....lihtsalt võrratult hea.....erilised tänusõnad mesilastele ja mesinikule, kes meie maakodu läheduses metsas käib oma mesilastega jahmerdamas ja meile seda värsket mett annab. Aitäh!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar