Antud retsept pärineb juulikuu OM ajakirjast. Retsepti juuresoleva tekstiautori sõnul oli gino 1980. aastatel Rootsis vägagi populaarne magustoit. Äärmiselt lihtne ja kiiresti valmistatav. Maitse on etteaimatav - marjade hapukus ja šokolaadi magusus. Juurde soovitan head vanillijäätist/vaniljejäätist. Kogus on antud ühele. Võib ka valmistada ramekini- ehk portsjonivormides.
Retsept:
150 g värskeid suvemarju: vaarikaid, mustikaid, karusmarju, musti - ja punaseid sõstraid
2 sl suhkrut
50 g tükeldatud valget šokolaadi (nt Kalevi mustika tükkidega valge šokolaad)
1 pall vanillijäätist
Laota marjad ahjuvormi, puista üle sukruga ja sega ettevaatlikult. Raputa peale tükeldatud šokolaad. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit, kuni šokolaad kergelt pruunistub. Serveeri jäätisepalliga.
Metsmaasikad ja -vaarikad
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar