kolmapäev, 28. juuli 2010

Gino ehk suvemarjad valge šokolaadiga


Antud retsept pärineb juulikuu OM ajakirjast. Retsepti juuresoleva tekstiautori sõnul oli gino 1980. aastatel Rootsis vägagi populaarne magustoit. Äärmiselt lihtne ja kiiresti valmistatav. Maitse on etteaimatav - marjade hapukus ja šokolaadi magusus. Juurde soovitan head vanillijäätist/vaniljejäätist. Kogus on antud ühele. Võib ka valmistada ramekini- ehk portsjonivormides.


Retsept:
150 g värskeid suvemarju: vaarikaid, mustikaid, karusmarju, musti - ja punaseid sõstraid
2 sl suhkrut
50 g tükeldatud valget šokolaadi (nt Kalevi mustika tükkidega valge šokolaad)
1 pall vanillijäätist


Laota marjad ahjuvormi, puista üle sukruga ja sega ettevaatlikult. Raputa peale tükeldatud šokolaad. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit, kuni šokolaad kergelt pruunistub. Serveeri jäätisepalliga.




Metsmaasikad ja -vaarikad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar