reede, 25. juuni 2010

Jamie Oliver stiilis kintsu küpsetamine


"Jamie Oliver kodus" saatesarja raames oli saade, kus Jamie küpsetas lambakintsu terve tükina esmalt ahjus ja hiljem kuumal sütel. Tegime järgi, marinaadi põhikoostisosad jätsime samaks, küll aga välja jäid köömned, rosmariin ja apteegitilli seemned. Antud kintsuliha küpsetamise viisi kasutades ei pea olema just lambakints.




Esmalt vali kintsuliha, puhasta kelmetest ja lõika risti lihaga 1,5 cm vahedega sisselõiked. Valmista marinaad.



Retsept:
8 sl õli
6 sl palsamiäädikat
1 apelsini mahl ja riivitud koor
2 prk purustatud tomatit
5 küüslauguküünt
4 tl (suitsutatud) paprikapulbrit
meresoola
jahvatatud pipart

Purusta küüslauguküüned ja sega marinaadi koostisained. Mudi liha marinaadi sees ja jäta seisma mõneks tunniks.
Mähi marinaadiga kaetud kints tugeva fooliumi sisse ja pane eelsoojendatud ahju 180-kraadi juurde küpsema. Lase 1h 20-30 minutit ahjus küpseda ja siis kuumadel sütel veel 20 minutit, aegajalt ülejäänud marinaadiga kastes.


Tulemuseks saad liha, mis on ääretult pehme ja suitsuse mekiga. Lisaks eristab väga hästi tomati, küüslaugu ja apelsini maitset.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar