Marinaad, mis sobib hästi neile, kes austavad magusa ja soolase kooslust. Neile, kellele meeldib ploomiga pikitud liha, meeldib ka ilmselt see mustikamarinaad. Sobib see ühtviisi hästi ulukilihale kui ka koduloomale. Originaalis linnamäe Lihatööstuse retseptina on see mõeldud metskitse lihale, kuid olen teinud ka sealihale, mis sobis ka väga hästi. Parim on loomulikult, kui liha saab küpsetada/grillida hõõguvate süte kuumuses tuulevaiksel päeval, et tuul kuumust eemale ei juhiks. Õnnetuseks oli meil tormine päev ning kuumus ei tahtnud kuidagi jõuda lihani.
Retsept:
200 ml mustikamoosi
1 tl meresoola
1 tl purustatud pipart
1 tl sidrunihapet
2-3 küüslauguküünt
1 tl meresoola
1 tl purustatud pipart
1 tl sidrunihapet
2-3 küüslauguküünt
1 sibul
2 spl õli
5 kadakamarja
2 spl õli
5 kadakamarja
Viiluta liha või lõika kuubikuteks (u 3x3 cm), vala üle marinaadiga, mis on kokku segatud happe- ja määrdumiskindlas nõus ja lase seista üleöö. Küpseta kuumadel sütel küpseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar