Retsept:
500 g pärmi-lehttainast
150 g martsipani (mandli)
100 g toasooja võid
0,5 dl suhkrut
2 muna
1 munakollane
2 sl jahu
4 sl pohlamoosi (kodune)
Tuhksuhkrut
Riivi külmkapikülm martsipan jämeda riiviga ja sega toasooja võiga. Lisa suhkur, jahu, lahtiklopitud munad ja kõige lõpus pohlamoos. Pane täidis 20 minutiks külmkappi. Sulanud pärmi-lehttainas rulli suuremaks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane täidis ühele poolele, jättes äärtest 2 cm vaba ruumi. Pintselda ääred munakollasega ning tõsta tühjaks jäänud tainapool täidisega poolele. Suru servad kokku. Määri ka pealt munakollasega ning torka kahvliga mõned täkked pealmise tainakihi sisse. Küpseta 200 kraadises ajus 15 minutit. Alanda temperatuuri 180 kraadini ning küpseta veel 30-40 minutit, vajadusel kata pealt fooliumiga. (Mina katsin 15 minuti küpsetamise järel fooliumiga). Küpsust kontrolli tiku meetodil, kui täiis ei jää puutiku külge, siis on struudel valmis. Jahuta ja puista üle tuhksuhkruga. Parim on lõigata ja süüa jahtunult.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar