Head aasta lõppu "Toimetused köögis" seltsis. Aasta 2010 lõpeb kohe kohe ja see 100. postitus siin kuulub aastalõpu laua ehtele-lilladele munadele. Mune värvitakse ikka kevadel- munadepühal, aga ega see reegel ei ole. Või siis erandid just seda kinnitavadki;). Lillaks värvunud täidetud munad maitsevad sama hästi, kui tavalisedki, aga oma välimuse pärast peab neid topeltportsu tegema, sest uskuge mind, see on minev kaup;) Idee pärineb taaskord suurimast toiduportaalist nami-namist.
Munade värvimine ise on imelihtne. Keeda munad. Kõvade munade jaoks arvesta keemisaega 8-10 minutit. Pelae keetmist aseta munad külma vette, et koort lahti ehmatada. Koori munad ja aseta terved munad marineeritud punapeedi vedliku sisse likku. (Mina hoidsin neid leos 3 tundi.) Kuivata munad köögipaberiga ning lõika pikkupidi pooleks. Kaabi munakollane välja. Lisa munakollasele majoneesi, võid ja sinepit ning hõõru kreemjaks. Kuue muna kohta arvesta umbes 50 g võid, 2 sl majoneesi ja 2 sl sinepit. Lisa vajadusel soola. Täida saadud seguga munapoolikud, kaunista maitserohelise ja jahvatatud pipraga.
vägev ,hea idee .head uut aastat ja lennukaid ideid tuleval aastal
VastaKustutaSee mulle meeldib! Väga lõbus igal juhul.
VastaKustuta