Aasta tagasi jagas Aet lahkesti jõulumandlite retsepti. Miks just „jõulumandlid“? Seetõttu, et need on maitsestatud samade vürtsidega, mida me oleme harjunud jõuluajal hõõgveini ja piparkoogitaina sees kasutama. Jõulumandlite tegemine täidab kogu elamise imeliselt mõnusa hõnguga, samasugusega, mis ei jäta kedagi külmaks Tallinna vanalinnas või kaubanduskeskustes Olde Hansa magusate mandlite valmistajatest mööda jalutades. Just nendest, kellest on siin suvine pildimeenutus.
Tegelikult on nii, et on siis suvi või talv, ühtmoodi maitsvad on nad ikka.
Retsept:
100 g mandleid
2 spl fariinsuhkrut
2 tl kaneeli
teelusikaotsaga ingverit
teelusikaotsaga jahvatatud musta pipart
5 nelgi õiepunga
Esmalt rösti mandleid 180-kraadises ahjus 10 minutit. Pane väiksema poti põhja fariinsuhkur, purusta uhmris või sõrmede vahel nelgi õiepungad. Llisa, kaneel, ingver, jahvatatud must pipar ja kalla maitseainesegu fariinsuhkru hulka. Esimeste sulamismärkide ilmnemisel kalla suhkrusegu hulka mandlid, sega kuni suhkur kuhjub mandlite ümber ning kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile jahtuma.
Retsept:
100 g mandleid
2 spl fariinsuhkrut
2 tl kaneeli
teelusikaotsaga ingverit
teelusikaotsaga jahvatatud musta pipart
5 nelgi õiepunga
Esmalt rösti mandleid 180-kraadises ahjus 10 minutit. Pane väiksema poti põhja fariinsuhkur, purusta uhmris või sõrmede vahel nelgi õiepungad. Llisa, kaneel, ingver, jahvatatud must pipar ja kalla maitseainesegu fariinsuhkru hulka. Esimeste sulamismärkide ilmnemisel kalla suhkrusegu hulka mandlid, sega kuni suhkur kuhjub mandlite ümber ning kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile jahtuma.
Need kaunid jäälilled kinkis torm Monika
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar