teisipäev, 3. jaanuar 2012

Kardemoni-apelsini saiad




Kardemoni peen ja kergelt magusmõrkjas maitse ja aroom on mulle alati meeldinud, samamoodi armstan ma martsipani ning ma ei jõua ära imestada inimesi, kes ei proovigi toitu/maiust teades, et seal sees on kardemon või martsipan. Nimelt mul on kodus üks selline tegelane;)




Kardemon koos apelsini või sukaadiga viib lihtsalt keele alla. Nii need saiadki on sündinud. Põhimõtteliselt on tegemist vaeste rüütlitega, aga nad on saanud palju vürtsikama rüü. Siin ei olegi tegemist retseptiga vaid kirjeldan tegevuskäiku. Sulatasin u 25 g võid lisasin poolest apelsinist pigistatud mahla, suhkrut ning puistasin sisse kardemoniseemneid. Segasin kokku, kastsin saiaviilud segusse ning praadisin kuumal pannil mõlemalt poolt.




PS! HEAD UUT AASTAT TEILE KÕIGILE!!!

1 kommentaar: