pühapäev, 15. mai 2011

Karamelline roostekarva rabarberikissell




Möödunud kevadel tõin oma aeda rabarberi kasvama, lugesin talle istutades head sõnad peale ja nüüd kuulun minagi nende õnnelike hulka, kes saavad nautida seda õnnetunnet, mida rapakad pakuvad, kui oma ninad maa seest välja pistavad.

Eelmisel aastal proovisin teha rapaktest siirupit. Siirupist tehtav mahl oli väga maitsev ja hästi kena värviga, seega läheb retsept kindlasti kordamisele.


Oma esimese rapakate doosi saime sedapuhku kisselli tehes. Panin 2/3 valget suhkrut ja 1/3 fariinsuhkrut, mis andis kergelt karamellise maitse ja värvilt muutis kisselli roostekarva. Meile meeldivad pigem vedelamad kissellid, mida saab nii kruusist juua kui ka kaerahelbeküpsistega kausikesest süüa. Kui soovid teha poolpaksu või paksu kisselli, siis pead tärklise kogust 2-3 korda suurendama.


Retsept:

500 g tükeldatud rabarbereid

2 l vett

2dl suhkrut

1dl fariinsuhkrut

3 sl kartulitärklist


Viiluta rabarberid u 5mm paksusteks viiludeks ja pane külma veega keema. Lisa valge suhkur ja keeda tasasel tulel kuni rabarberid on pehmed, see võtab aega u 5 minutit. Lisa fariinsuhkur ja nirista segades vähese külma veega segatud tärklis. Kuumuta keemiseni. Saad omapärase roostekarva kisselli, mis maitseb kaerahelbe küpsistega väga hästi.