Isemoodi pelmeenidest-baozidest, mida Hiinas pakutakse, olen ma juba kirjutanud. Seekord sai katsetatud gruusia pelmeene-hinkaleid (khinkali). Tegemist on hakklihaliha, seene või juustu täidisega keedetud pirukatega, mis on tunduvalt suuremad, kui meile vene köögist harjumuspärasteks saanud pelmeenid. Hinkalite valmistamisest on mitmeid õpetlikke vieosid YouTubes. Mina teen neid Salme Masso raamatust "Rahvaste toite" pärit retsepti järgi. Samat retsepti pakub ka nami-nami.
Retsept:
Tainas:
500 g jahu
2 dl vett
1,5 tl soola
Täidis:
4oo g hakkliha
sibulat
soola
pipart
vett/puljongit
riivitud juustu
Sõelu jahu kaussi, tee süvend ja kalla keskele soolaga maitsestatud vesi. Sõtku, rulli tainas laual õhukeseks. Lõika ümmargused (nt kohvitassi alustassiga) tükid. Iga ketta keskele pane 1 sl täidist. Täidise jaoks prae hakitud sibul madalas kuumuses klaasiaks, lisa hakkliha ja pruunista, maitsesta soola, pipraga ning lisa puljongit või vett, et segu oleks mahlane. Puisat sl täidise peale riivitud juustu. Tainas tõsta äärtest keskele kokku, suru kinni. Keeda soolaga maitsestatud vees, kuni pelmeenid tõusevad pinnale. Söömisel hoia tekkinud otsast sõrmedega kinni, otsa ei sööda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar