kolmapäev, 3. august 2011

Suvikõrvitsapirukas seemnekattega



See pirukas kuulub rubriiki "Stockmann Delikatess soovitab". Nimelt Stockas toidupoes käies tehakse sageli degusteerimisi koos retsepti jagamisega. Kohapeal tehakse midagi maitsvat, jagatakse juhiseid, soovitusi ning antakse retsept kaasa. Sedapuhku sattusin sinna, kui tehti suvikõrvitsapirukat, mis nägi väga lahe välja oma seemnekatte poolest. Veel meeldis mulle lõikepind ja muidugi maitse;) Võtsin retsepti, tegin järgi ja ei pidanud pettuma. Originaalretsept näeb ette, et pirukas kaetakse 100g päevalilleseemnetega, aga sel päeval nad katsid seemneseguga, mina aga kõrvitsaseemnetega. Pirukas meeldis meile külmalt rohkem, kui soojalt.


Retsept:

1 suvikõrvits

1 sibul

2 küüslauguküünt hakitult (järgmine kord paneksin ühe küüne)

4 muna

0,5 dl õli

1 tl soola

peotäis ürte (peterselli või basiilikut, punet ja natuke majoraani - panin peterselli ja basiilikut koos)

4 dl jahu

2 dl riivjuustu

100 g päevalilleseemneid (panin kõrvitsaseemneid)


Klopi munad kergelt läbi ja lisa sool. Lisa õli ja järk-järgult jahu. Riivi juust tainasse ning lisa kuubikuteks tükeldatud suvikõrvits, hakitud sibul ja küüslauguküüs. Haki peeneks värsked ürdid. Lisa kõik tainasse ja sega kergelt läbi. Vooderda 24cm lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Puista peale seemned ja küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit (minul kulus 20 minutit.