reede, 22. aprill 2011

Avokaado-meloni salat



Mulle meeldib avokaadot süüa nagu õuna. Koorin, viilutan ja söön lihtsalt niisama või panen viilud teraleivale. Proovisin avokaadot kantaluupi meloniga, ka nii oli väga maitsev. Melon ei domineerinud ja nii säilis ehe avokaado maitse. Siinkohal ei saa rääkida retseptist, sest on vaja lihtsalt melon tükeldada ja küps avokaado viilutada ning peale puistata jahvatatud musta pipart.






laupäev, 2. aprill 2011

Lõhepirukas



Retsept on algselt pärit Stockmann Delikatessilt, kus on kasutatud hispaania tuntuimat lambapiimast valmistatud manchego juustu. Juust on esindatud selles retseptis nii piruka täidises kui ka põhjas. Üks ülimalt juustune ja kreemine pirukas;) Olen kasutanud ka kõige tavalisemat võileivajuustu ja lisanud natuke rohkem soola ning nii on olnud ka see pirukas väga maitsev. Graavilõhe asemel olen kogemata poest koju toonud ka suitsutatud lõhet ja teinud sellega ninga see variant sobis ka väga hästi. Seega variatsioone on mitmeid, siinkohal olgu ära toodud nö baasretsept.


Retsept:


Põhi:

2 dl nisujahu

100 g võid

1 dl riivitud juustu 2 sl külma vett

Täidis:

300 g brokkolit

300 g graavilõhet

2 dl riivitud juustu

2 dl kohvikoort

3 muna musta pipart


Haki või kuivainete ja juustuga, lisa külm vesi ning sega ühtlaseks tainapalliks. Vajuta 26cm vormi põhja ja äärtele. Küpseta 200°C juures 10 minutit. Lõika brokkoli õisikuteks (võib kasutada ka sügavkülmutatud brokkolit) ning keeda 5 minutit soolvees seejärel kurna ja loputa külma veega, et värv säiliks. Sega lahtiklopitud munad ja kohvikoor, maitsesta soola ja musta pipraga. Laota eelküpsetatud põhjale kihiti brokkol, kala, juust ja vala üle koore-munaseguga ning küpseta 15 minutit 200 kraadises ahjus.